Kész vagy rá, hogy egy jó ügyért cselekedj? Szeretnél tenni egy elfogadóbb társadalomért? Szeretnél tenni az előítéletes gondolkodás ellen? Könnyen szót értesz az emberekkel? A párbeszéd és a békés együttélés híve vagy? Szívesen tartanál foglalkozásokat diákoknak? Most rajtad a sor, csatlakozz hozzánk!

A Haver Alapítvány informális oktatási módszerekkel tart foglalkozásokat a zsidóság témájában iskolás diákoknak. Évtizedes tapasztalatunk szerint az utcán, munkahelyen, iskolában hallható sztereotípiák, a széles körben terjedő előítéletes gondolkodás és az intolerancia ellen kizárólag a demokratikus párbeszéd és az oktatás segítségével léphetünk fel hatékonyan. A Haver Alapítvány immáron tíz éve ezekkel a módszerekkel igyekszik tenni az antiszemitizmus és a kirekesztés térnyerése ellen.

Bori így írt az előző képzésünkről:
„A képzés, amit az önkéntesek kapnak “munkába állásuk” előtt, csak bevezető jellegű, hiszen igazi tapasztalatokra akkor tesznek majd szert, mikor valóban elkezdenek foglalkozásokat tartani. A képzés tulajdonképpen az önkéntesek felkészítése arra, mivel is találkoznak majd az osztályteremben. Hogyan reagáljanak a felmerülő kérdésekre, véleményekre? Hogyan beszéljenek, hogyan viselkedjenek, hogy elérjék a Haver által kitűzött célokat? Egyáltalán mik ezek a célok, és milyen foglalkozással igyekszik a Haver elérni őket? A képzés során az önkéntesek sok új információt kapnak a zsidóságról, történelemről, de megismerkednek pedagógiai és kommunikációs módszerekkel is. Bármilyen területről érkezzen is az önkéntes, a képzés biztosan hasznosnak bizonyul majd a számára és segíti őt a későbbi munka során.”

Ha felkeltettük az érdeklődésed, nem múltál még el negyven, és szívesen csatlakoznál a Haver önkéntes csapatához, ne habozz, jelentkezz:

Telefonon: +36 30 222 5559

E-mailben: eszter.barasits@haver.hu

A képzés keretében, azon túl hogy megismerkedhetsz az alapítvány szellemiségével és oktatási módszereivel, szociálpszichológiai és társadalomtudományi témájú ismereteket is elsajátíthatsz. A foglalkozásokat interaktív formában tartjuk. A résztvevők maguk is reflektálhatnak az oktatási technikákra, az oktatás során tapasztalható problémákra. Az előadásokat és egyéb foglalkozásokat a Haver Alapítvány kuratóriumi tagjai, önkéntesei, illetve meghívott vendégek tartják.

A Haver Alapítvány önkéntes csapata egy pluralisztikus szellemben formálódó közösség, melyben megjelennek zsidók és nem zsidók, vallásosak és szekulárisok, saját identitásukat kulturális- vagy éppen közösségi alapon meghatározó fiatalok. Önkénteseink mindannyian valódi társadalmi változásért, befogadó és nyitott közösségek építésében tevékenykedő aktív állampolgárok.

Haver csapat

 

Haver csapat munkában