Izraeliek és a foci

Tags: , ,

via Index

Mit keres ennyi zsidó a világbajnokságon?

jún. 18. 14:54 Brazília

Saját népességéhez képest a legfelülreprezentáltabb nemzet az idei vb-n az izraeli, derül ki a Yahoo riportjából, amely annak próbált utánajárni, miért mennek ennyien Brazíliába egy olyan országból, amelynek utoljára 1970-ben sikerült kvalifikálnia magát világbajnokságra.

Összesen 12 000 jegyet vásároltak izraeliek, amellyel a második legnépesebb kontingens azon országok sorában, amelyek nem jutottak ki. Nos, a megfejtés, hogy ezek az izraeliek nem a saját országuk miatt vannak ott (logikus, hiszen nincsenek ott), hanem hogy láthassák kedvenc PL-es és spanyol ligás hőseiket. Hogy megnézhessék Messit és Ronaldót.

Az egyik megkérdezett szerint mindenki Argentínának drukkol, hiszen 70 ezer zsidó lakik az országban. Jelenleg csak az USA-ban és Kanadában él náluk nagyobb diaszpóra, és Argentina volt az egyik első ország, amely 1949-ben elismerte az önálló Izrael államot. Tehát még mindig szoros a két ország között az érzelmi kapcsolat.

Persze sokan Brazíliának is szurkolnak, hiszen Sao Paulóban is sok zsidó él, és persze, ki ne imádná Dél-Amerikát, nekik pénzük is van, hát miért ne jöjjenek el a világ legnézettebb sportesményére, kérdezett vissza a riporternek egyikük. Dél-Amerikában, főleg most, nyitott mindenki az idegenekre, rájuk is, egymással barátkozhatnak olyan népek is, amely országaik egyébként nincsenek túl jóban.

brazil foci vb