Az itt megjelenő videók, a filmekhez és a könyvekhez hasonlóan megpróbálnak további ismereteket nyújtani a zsidóságról, új szempontok vagy másfajta megközelítés alapján tekintenek a zsidósággal kapcsolatos témákra.

 

Harmadik generáció

Olyan magyar huszonévesek, ifjú harmincasok mesélnek önmagukról, tudott, vagy az utóbbi időben felfedezett zsidó identitásukról, akik ezt az önmeghatározásukon túl valamilyen módon ki is fejezik. Újraszervezik egyesületeiket, újra élesztenek már-már kihalt szokásokat, felelevenítik a közösségeket, mindezzel egy, a rendszerváltás után megélénkülő ifjú zsidó közösség alapjait tették le. Rendező: Bán Dávid (43 perc, 2005)

 

The Tribe

A The Tribe (vagyis A Törzs) című rövidfilm több aspektusból, a humort sem mellőzve igyekszik bemutatni a zsidóságot. Vallás? Kultúra? Nép? Törzs? Személyes érzés? A filmből azt is megtudhatjuk, hogy mi köze a Barbie-babának a zsidósághoz

 

Életképek, ortodox zsidóság Budapesten   

Rövid bepillantás a mára már kis létszámúvá fogyatkozott ortodox zsidó közösség világába. A videóból azt is megtudhatjuk, hogy mitől kóser a kóser hús.